Varovanje podatkov

Osebni podatki naših uporabnikov so eno izmed področij, kateremu posvečamoizredno skrb in pozornost. Poskrbimo, da so vse zahteve ne samo dosežene, ampakjih, če se le da, presežemo, saj se zavedamo občutljive narave tega področja.

Upravitelj spletne trgovine igraj.si, je v skladuz Zakonom o varstvuosebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1) zavezan k varovanju osebnih podatkovsvojih uporabnikov.

Za potrebe poslovanja igraj.si zbira naslednje uporabnikove podatke:

  • ime in priimek,
  • naslov in kraj bivanja,
  • naslov elektronske pošte (tvoje uporabniško ime),
  • kontaktno telefonsko številko,
  • geslo v šifrirani obliki,
  • ter ostale podatke, ki jih uporabniki vnesete vobrazce na spletnem mestu igraj.si.

Za točnost podatkov, ki jih vnesete uporabniki, ne odgovarjamo.


Za potrebe zagotavljanja varnosti, se zbirajo tudi IP naslovi, iz katerih uporabniki dostopajo do spletnega mesta. Vsakemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotek za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice. Na vaš računalnik lahko igraj.si med drugimi shrani tudi druge piškotke, kot so: identifikacijska številka uporabnikav šifrirani obliki (za prepoznavanje uporabnika ob naslednjem obisku) ter piškotki sistema GoogleAnalytics (analiza obiskov spletnega mesta).


Vsi omenjeni podatki, razen piškotkov, se na strežniku igraj.si shranjujejo trajno. Sejni piškotki se v pomnilnik strežnika shranjujejo le za čas trajanja obiska in se izbrišejo po eni uri neaktivnosti, trajni piškotki pa so shranjenina računalniku obiskovalca.


Upravitelj igraj.si lahko podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz. Igraj.si podatkov o uporabnikih v nobenem primeru ne bo predal nepooblaščenim osebam. Dostavni službi (npr. PoštaSlovenije) bomo zaupali le uporabnikov naslov za dostavo. Z uporabnikom bomo stopili v stik preko sredstev komunikacije na daljavo le, če uporabnik temu izrecno ne nasprotuje.


Izjemno razkritje osebnih podatkov


Podatki, ki jih igraj.si zbira in obdeluje, bodo razkriti le, če je taka obveznost določena v zakonu, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov igraj.si.


O piškotkih


Kaj so piškotki in zakaj so potrebni?


Piškotek je kratko besedilo, ki ga spletna stran ob vašem obisku pošlje brskalniku. Tako vas spletna stran prepozna, si z njim zapomni podatke o vašem obisku in vam omogoči prijazno ter enostavnejšo spletno storitev. S pomočjo piškotkov prilagajamo vsebino na naši spletni strani, si zapomnimo vaše preference in beležimo obisk naše spletne trgovine. Brskanje po naši spletni trgovini je s piškotki prijetnejše, hitrejše in predvsem učinkovitejše.